maanantai 7. lokakuuta 2013

Habitare 2013

 
Joka vuotisilla Habitare- messuilla on taas vierailtu. Tällä kertaa lähdimme yhteistyökumppanimme Kontiomaan kanssa hakemaan inspiraatiota uusiin yhteisiin projekteihin. Odotukset olivat korkealla, mutta tarjonta oli meidän mielestämme toistoa edellis vuoden messuihin. Kuitenkin jotain pientä jäi mieleen messuilta ja tässä alla muutamia esimerkkejä niistä.  
 
Idea pienen asunnon keittiöön
 
 
Lundian osastolla oli hyödynnetty koko seinä säilytystilana, josta osa oli keittiötä. Hyllystössä oli käytetty sekä avohyllyjä, laatikostoja sekä ovikaappeja, silti se oli rauhallinen kokonaisuus sillä värimaailma oli kautta linjan yhtenäinen. Runko oli kokonaan musta kun taas tasoissa ja hyllyissä oli käytetty vaaleaa puuta.
 
 
Liitutauluhan on kaikille jo tuttu, mutta tässä sitä oli mielestämme käytetty uudella tavalla keittiön kaapin ovessa. Kehys ja runko oli vähän kuluneen näköistä rosteria ja oven keskiosaan oli yhdistetty liitutaulu. Oveenhan voisi kirjoittaa kauppalistan tai kenen tiskivuoro on. Vispilää muistuttava hana oli meidän mielestämme mielenkiintoinen yksityiskohta muuten pelkistetyssä keittiössä.
 
Vinkkejä sisustusmateriaaleiksi
 
 
Puu on aina lämpöä tuova materiaali. Tässä on hauskasti käytetty vaneria seinäpinnassa ja yhdistetty se muuten rauhallisiin elementteihin. Musta ja graafiset kuviot ovat edelleen vahvasti näkyvissä sisustuksissa. Puun luonnollinen kuvionti luo seinälle hienon taideteoksen. Eikä ole kalliskaan ratkaisu!
 
 
Mitä mieltä olisit tarramatosta? Tämä raidallinen puuvillamatolta näyttävä tuote onkin todellisuudessa pelkkä tarra.
 
Sisustuselementit

 
Uutta muotoilua ja väriä kamiinoihin. Moderni, siro ja sileäpintainen takka sopii moneen tilaan ja on kaunis yksityiskohta.
 
 
Yleensä puun säilytyslokerot ovat takan vieressä, mutta mikseivät ne voisi olla alla? Tämä ratkaisu vaatii kuitenkin pienen ja kevyen takan.

 
Uusia herkullisia värejä perinteisiin keinutuoleihin.
 
Uutta vai vanhaa kylpyhuoneeseen?
 
 
Pyöreät muodot esimerkiksi hanoissa ovat tulossa takaisin suoralinjaisten rinnalle. Väriskaalastakin löytyy vaihtoehtoja moneen makuun ja tyyliin.
 
 
Oletko suunnittelemassa romanttista kylpyhuonetta? Tässä yksi hanavaihtoehto, joka muistuttaa hauskasti vanhaa puhelinta.


 
 
Miksei pyyhekuivain voisi olla kylpytilan väriläiskä.
 
Inspiraatiota


 
 
Metallirunko yhdistettynä jykeviin puisiin askelmiin. 
 

Miksei naulakko voisi olla myös tilataidetta kuten tässä kuvassa. Eteinen voisi pysyä siistimpänä kun naulakkoa ei haluaisi peittää.

 
Läpäisisitkö tämän palikkatestin?
 
 
Tässä meidän tuliaiset Habitaresta!
 
-Nina ja Kaisa 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti